We kunnen uitgebreid beschrijven dat het belangrijk is uw schoorsteen regelmatig te laten vegen en u vertellen over brand, vogelnesten en noem maar op. Maar dat weet u allemaal al lang. We hebben voor u interessante abonnements- tarieven. We kunnen ook een camerainspectie van het rookkanaal uitvoeren. Schoorsteenvegers zijn heel goed in staat uw rookkanalen te inspecteren. De ASPB heeft, gebaseerd op praktijkervaringen, een modelrapport ontworpen voor de inspectie van rookkanalen voor open haard en houtkachel.

Tijdens de visuele inspectie in de woning wordt een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart gebracht.

Om wat voor soort kanaal gaat het, hoe is de omkokering aangebracht, is de afstand tot hout voldoende, is er sprake van vochtdoorslag, bruine plekken of creosoot vochtstrepen. Is er misschien sprake van brandlucht, enz.

Ook de luchthuishouding wordt nagegaan en het dak wordt gecontroleerd. Hier gaat het om het soort dak, de conditie van de schoorsteen en de verschillende onderdelen daarvan: de schoorsteenkop, de schoorsteenpot, de conditie van het lood, de uitmonding van het kanaal en dergelijke.

Met een camera kan tenslotte de inwendige conditie van het rookkanaal worden beoordeeld. De schoorsteenvegers van Antoinette-Oost b.v. maken gebruik van deze moderne techniek. U krijgt van ons desgewenst de foto’s en het inspectie rapport per mail.

 

 

 

Schoorsteenrenovatie

Een onbeschadigde schoorsteen is belangrijk om vochtproblemen (lekkage of vorstschade) te voorkomen. Wij herstellen het metselwerk van uw schoorsteen door het voegwerk te herstellen, stenen te vervangen of zelfs de schoorsteen geheel opnieuw op te metselen. Indien nodig vervangen we het loodwerk voor u. Of we passen Ubiflex toe, de duurzame loodvervanger.